Készítsd fel az erkélyt a hűvösebb estékre!

Készítsd fel az erkélyt a hűvösebb estékre!
Szerencsére a szeptember kellemes estékkel indul, de nincsenek már messze a hideg napok. Összeszedtünk 3+1 pro tippet, amivel egy-két hónappal kitolhatod az erkélyen való üldögélést! Kezdhetjük?

Kevés dolog jobb annál, mint amikor otthon, de „odakint”, egy hosszú nap után felpattintod kedvenc sörödet, borodat, almalevedet, és pár mécses pislákoló fénye mellett merengve, vagy éppen mobilodba elmerülve elkortyolgatsz egy pohár italt. Vagy amikor egy romantikus, csillagfényes vacsival várod párodat az albérletben, „csak-úgy-napi” meglepetésként. Ha te sem véletlenül vettél ki modern, tágas erkéllyel megtoldott Flatco lakást, hanem tényleges élettérként tekintesz az extra négyzetméterekre, ez a bejegyzés neked szól! Összedugtuk a fejünket, milyen trükkökkel tolhatod ki a szezonzárást. Íme:

Puha takarók, süppedős párnák

Nem probléma, hogy augusztus múltán, napnyugta után már nem kell elolvadni odakint. Egy-két szuper kiegészítővel könnyedén ősziesítheted erkélyedet, és isteni relax-fészket kreálhatsz magadnak. A kinti székre vagy szuper függő foteledre erősíts vastag, süppedős, extra nagy párnákat, hogy amikor helyet foglalsz, szinte körülöleljenek téged. Így már alulról nem fogsz fázni, ami fél siker. Na de mire jók a pihepuha, simogató, rojtos-szőrös-plüssös takarók, ha nem arra, hogy tetőtől talpig beburkolózz velük? Elő velük a szekrény aljából, egy gyors frissítő mosás után, kedvenc öblítődtől illatozva már el is tűnhetsz alattuk!

Gyertyák és meleg fények

Hidd el, a pszichológiai hadviselést nem érdemes alábecsülni! Hőérzeteden sokat javíthatsz, ha az ablakpárkányt, a trendi kisasztalt, a korlátot megpakolod gyertyákkal, szebbnél szebb üvegből, fémből vagy fából készült mécsesekkel. Előáshatod akár a karácsonyi égősorokat, és felszerelheted őket a falakra. A fényáradat átmelegíti a lelkedet, megidézi a legszebb nyári estéket – biztosak vagyunk benne, imádni fogod! Még akkor is érdemes tenned egy próbát, ha alapból csak áramszünetek idejére tartasz otthon gyertyát. Ara azért figyelj, hogy a viasz ne folyjon szerteszét, ne csöpögjön az alsó szomszéd nyakába, illetve, hogy a tavasz óta dédelgetett balkonkerted ne kapjon lángra.

Inframelegítők és kültéri hősugárzók

A lakóközösség és saját biztonságod érdekében a gázpalackos hőgombát inkább passzoljuk, de egy kisebb hősugárzó kiváló szolgálatot tehet neked, mellyel akár október végéig aktív élettérként használhatod újépítésű, napos lakásod hívogató, zöld belső parkra néző erkélyét. Ne aggódj, az újabb modellek fogyasztása kifejezetten alacsony, miközben szebbnél szebb formák között válogathatsz. A típusok, technológiák és teljesítmények skálája végtelen, így azt javasoljuk, csípj el egy lelkes eladót, akivel átbeszélheted, számodra melyik lesz az igazi. Sőt! Ha okos modellt választasz, és lecsekkolod, összekötheted-e okosotthon-rendszereddel, akár mobilodról is nyomogathatod a hőfokszabályzó gombot.

+1. Szélfogó függönyök, rolók

A takaró, a gyertya, a hősugárzó sem ment meg a zimankótól, ha huzatos az erkélyed, de aggodalomra semmi ok, seperc alatt megzabolázhatod a szeleket! Nézz be egy-két lakberendező boltba vagy webáruházba (kedvencünket, a Butopea-t próbáltad már?), és keresgélj a bambuszrolók, szövegfüggönyök egész garmadájában! Széles, keskeny, félhosszú, hosszú, világos, színes, rojtos-hippis-bohókás, netán szofisztikált minimál? Garantáltan találni fogsz a stílusodhoz, személyiségedhez – no meg persze a Flatco profi csapata által berendezett, szuper stílusos lakásodhoz illőt!

img

guba.anita

Related posts

Őszi nagytakarítás kisokos

Z, zene: Bizony, senki nem kötelez arra, hogy csendben dolgozz! Mehet a hangszóró az lakás közepére, és indulhat a kedvenc edzős, futós, zúzós vagy bulizós listád! Az ablaktáblák azért ne remegjenek a hangerőtől, de finoman adhatsz neki kakaót. Sőt, ha elkap a ritmus, nyugodtan énekelj, táncolj, ugrálj takarítás közben – a te albérleted a te otthonod, érezd magad jól!

Continue reading
by guba.anita

Albérlet vagy lakásvásárlás

Sok család számára, ahol a csemete most szeptemberben kezdi meg felsőoktatási tanulmányait, bizony fogas kérdés. Ha te is kétségek között őrlődsz, elmondjuk, miért bérlést javasoljuk!

Continue reading
by guba.anita

Budapest gyerekekre szabva

Nagyvárosban lakni nem csak a felnőtteknek jó, sőt! Izgalmas kalandok, remek szabadidős programok és végtelennek tűnő játszós délutánok a szomszédban lakó barátokkal – bizony, itt a csemeték is megtalálják számításukat! Megmutatjuk, szerintünk Budapesten miért szuper gyereknek lenni.

Continue reading
by guba.anita

Join The Discussion