TOP 5 okosotthon tipp

TOP 5 okosotthon tipp
A számos Flatco lakásban megtalálható Zipatile igazi zseni, ketten pedig könnyedén kimaxolhatjátok a 21. század lehetőségeit. Adhatunk pár ötletet, hogyan állítsd be új albérleted okosrendszerét? Szuper, csapjunk is bele!

Ha kattansz a szinte űrkorszakot idéző tech-re, szereted, ha távollétedben is babrálhatsz otthonod hőfokával és fényviszonyaival, most örülni fogsz: a Flatco Metrodom Park és Metrodom Panoráma lakóparkokban lévő alkásai egytől egyig okosak. Nem kicsit! A Zipato vállalat Zipatile rendszere gondoskodik arról, hogy pont akkor, pont ott, pont olyan meleg, és pont annyi fény legyen, ahogy azt te kívánod. Na, persze, nem csak erről van szó: videóképet mutat a kapucsengőt nyomkodó postásról, míg a nyitásérzékelők akár távolról is megmondják, becsuktad-e az erkélyajtót. Az intelligens megoldásoknak ráadásul nincs határa, ugyanis további eszközök egész sorát csatlakoztathatod az alaphoz – kis túlzással, ha a megfelelő kiegészítőt rászinkronizálod, a Zipatile akár kávét is főz, és kiteregeti a szennyest.

Még mielőtt elkezdesz aggódni, szögezzük le, simán boldogulsz majd a rendszerrel! A magyar nyelvű szoftverrel, a felhasználóbarát kezelőfelülettel és a logikus működési elvekkel félkézzel elbánsz, a Zipatile villámgyorsan a legjobb barátod lesz, ezt borítékoljuk! Kezdetnek azért adunk pár bevált tippet és trükköt, hogy lakásod valóban smart home legyen!

RTFM

Bizony, akármilyen unalmasan hangzik, ahogy az internet kollektív bölcsessége mondja, read the frickn’ manual, vagyis olvasd el a használati utasítást! A vezérlés nem atomfizika, a leírás pedig nem 600 oldal, így garantáltan nem fog fájni. Süppedj bele a Faltco lakberendezői által választott vadiúj, stílusos dizájner foteledbe, szánj erre egy kis időt, és képezd magad feketeöves okosotthon parancsnokká!

Ha elakadsz, kérdezz!

Nincs abban semmi extra, ha egy-egy pontot nem tudsz dekódolni, vagy ha halált megvető bátorsággal kihagyod a használati utasítást: csörögj oda a Flatco ügyfélszolgálatára, és tedd fel kérdéseidet. Kollégáink örömmel segítenek megbirkózni a smart home alapbeállításokkal!

Telepítsd az appot

Mire lenne jó egy okosrendszer, ha csak otthonról lehetne dolgoztatni? Egy gyors telepítés után kösd össze okoseszközeidet, és vezéreld lakásodat mobilodról vagy tabletedről! Ha legközelebb Budapesten váratlanul 35 fok fölé ugrik a hőmérsékelt, mikor hazaindulsz, pár gombnyomással ráerősíthetsz a klímára, hogy mire belépsz az ajtón, kellemes hűvös várjon. Adios, hőguta!

Teszteld az alapbeállításokat

Lehet, hogy nem is lesz szükséged különösebb módosításokra, hiszen a kulcsrakész rendszert a lehető legtöbb ember igényeihez igazodva tervezték. A Zipatile otthoni felhasználásra 22, éjszakára és távollétre 20, vakáció alatt 15 fokos hőmérsékletet tart fenn – hagyd, hogy pár napig „saját feje” után dolgozzon, és próbáld ki, kell-e bármit változtatnod!

Mielőtt kilépsz a lakásból

Akár dolgozni, akár nyaralni mész, ne felejts el spórolni az energiával! Vagyis, pontosabban, ne felejtsd lakásodat pár gomb megnyomásával takarékos üzemmódba állítani! A vezérlőpanelen beállított „Távollét” funkció beállítása után a rendszer lekapcsolja az égve felejtett lámpákat, 20 fokra csökkenti a hőmérsékletet, leengedi az okosredőnyöket lehűlés vagy felmelegedés ellen. Ha több napra mész, a „Vakáció” funkcióval ugyanezt a csomagot kapod, de még gazdaságosabb 15 fokkal.

+Ha valamiért csak az alapfunkciók mennek…

Csekkold a wifi kapcsolatot! Az alapbeállítások bármikor működnek, de az otthonautomatika extráihoz bizony internet kell! Meg is van a hiba? Ne aggódj, ez bárkivel megeshet!

img

guba.anita

Related posts

Őszi nagytakarítás kisokos

Z, zene: Bizony, senki nem kötelez arra, hogy csendben dolgozz! Mehet a hangszóró az lakás közepére, és indulhat a kedvenc edzős, futós, zúzós vagy bulizós listád! Az ablaktáblák azért ne remegjenek a hangerőtől, de finoman adhatsz neki kakaót. Sőt, ha elkap a ritmus, nyugodtan énekelj, táncolj, ugrálj takarítás közben – a te albérleted a te otthonod, érezd magad jól!

Continue reading
by guba.anita

Albérlet vagy lakásvásárlás

Sok család számára, ahol a csemete most szeptemberben kezdi meg felsőoktatási tanulmányait, bizony fogas kérdés. Ha te is kétségek között őrlődsz, elmondjuk, miért bérlést javasoljuk!

Continue reading
by guba.anita

Budapest gyerekekre szabva

Nagyvárosban lakni nem csak a felnőtteknek jó, sőt! Izgalmas kalandok, remek szabadidős programok és végtelennek tűnő játszós délutánok a szomszédban lakó barátokkal – bizony, itt a csemeték is megtalálják számításukat! Megmutatjuk, szerintünk Budapesten miért szuper gyereknek lenni.

Continue reading
by guba.anita

Join The Discussion