Smarthome, avagy az okosotthon

Okos a telefon, a karóra, jönnek az önvezető autók is, mi sem természetesebb immár, mint, hogy az otthonunk is okos legyen.

Okos embereknek okos környezet dukál, ezért minden új építésű lakásunkba a Zipato okosotthon-rendszerét építettük be. 

Okos érzékelők és okos kapcsolók teszik lehetővé minden lakásban, hogy bérlőink egyéni igényei szerint működjön a világítás, a redőnyök és személyre szabott legyen a hőmérséklet vezérlése is. Nem mindegy, hogy “otthon”, vagy “távol” van a lakó, pusztán e két beállítással finomhangolható a világítás és a hőmérséklet is pontosan szabályozható.

Képzeld el, hogy egy hideg, esős napon, vagy a nyári nagy melegben edzés után hazaérve már a megfelelő hőmérsékletű otthon fogad. Mindehhez nem kell órákig működtetni az üres lakásban a fűtést, vagy járatni a klímát, netán hazaérve türelmetlenül várni, hogy a lakás hőmérséklete elérje a tökéletes szintet. Ehelyett elég beállítani azt, hogy a tervezett hazaérkezés előtt 15 perccel elérje a levegő hőmérséklete az ideális értéket és így kellemes melegbe vagy éppen hűs otthonba érkezhetsz haza. Az okosotthon rendszer nem csak korszerű és kényelmes megoldás, de jelentősen csökkenti az elektromos energia és a fűtés költségét is.

A rendszer maximálisan felhasználóbarát, egyaránt irányítható a falra szerelt érintőképernyős központi egységről, és a Zipato applikáció használatával okostelefonról is. Ingatlankezelőink minden új bérlőnek bemutatják az egyszerűen kezelhető okos rendszer használatát a beköltözéskor.