Budapest gyerekekre szabva

Budapest gyerekekre szabva

Nagyvárosban lakni nem csak a felnőtteknek jó, sőt! Izgalmas kalandok, remek szabadidős programok és végtelennek tűnő játszós délutánok a szomszédban lakó barátokkal – bizony, itt a csemeték is megtalálják számításukat! Megmutatjuk, szerintünk Budapesten miért szuper gyereknek lenni.

Sokan a mai napig vallják, hogy a kicsik számára az egyetlen ideális környezet a falu, a kertesház és a természet közelsége. Ez utóbbit mi sem vitatjuk, azonban valljuk, ennyire nem fekete-fehér a kép. Budapest számtalan olyan aduászt tartogat, amin keresztül felejthetetlen éveket tölthetnek, boldog emlékeket szerezhetnek, életre szóló barátságokat köthetnek a lurkók – miközben szüleik szakmailag, szociálisan és, ha idejük engedi, hobbijukban is kiteljesedhetnek. Nézzük csak, miről beszélünk!

Az én házam, az én meseváram!

2020-ban lakóparkban élni messze sem azt jelenti már, mint anno a ’80-as években: szó sincs a lépcsőházakban lófráló kulcsos gyerekekről, siralmasan szürke lakótelepekről! A Flatco kiadó lakásai például kivétel nélkül modern, újépítésű, abszolút élhető épületegyüttesekben találhatók, ahol majdnem minden a gyerekek körül forog.

Ezek a lakóparkok nem a zajos belvárosban, hanem kicsivel kijjebb, csendes, zöldövezeti, mégis könnyedén megközelíthető helyeken találhatók. Üde, tágas belső udvaruk autóforgalomtól elzárt, a jövás-menést 24 órás portaszolgálat tartja szemmel, így biztonságból máris ötöst kapnak.

Azonban itt még nincs vége!

A Metrodom Park és a Panoráma épületeiben például fantasztikus baba-játszószoba is található, ami kizárólag a lakók csemetéit szórakoztatja. Hatalmas tér, millió játék, igényesen bútorozott, 100%-ban bababarát paradicsomokról van szó, ahol a szülők kényelmes fotelekbe süppedve felügyelhetnek az önfeledten játszó gyerekekre. Minden játszószobához pelenkázó és mellékhelyiség is tartozik, így a peluscsere miatt sem kell hazaugrani. Hát nem csodás?

A kicsit nagyobbak számára pedig a belső kert, illetve a szuper izgalmas játszótér jelenti majd a legfőbb támaszpontot. Mászókák, csúszdák, kötélpályák, homokozó – igazi gyerekvilág! A legtöbb kertben ráadásul tó és bográcsozó is helyet kapott, így az egész család lazulhat a zöldben.

Néha azért kalandozni is jó!

Egész Budapest kiapadhatatlan forrása a gyerekprogramoknak! Kultúra, sport, játék, tanulás, zene – a sor gyakorlatilag végtelen, így igazán megnyugtató választékból szemezgethetünk, ha mégis elhagynánk a lakást! Összedugtuk a fejünket a Flatco ügyfélszolgálaton, és összeállítottunk ízelítőnek egy toplistát arról, a mi srácaink milyen helyeket szeretnek a legjobban.

  1. Budapesti Állat- és Növénykert: egyetlen felsorolás sem kezdődhet mással, csak az állatok birodalmával! Hatalmas ragadozók, apró madarak, lusta teknősök – korosztálytól, nemtől és érdeklődéstől függetlenül garantált siker.
  2. Aquaworld Élményfürdő: óriási csúszdák és szuper medencék, szörf, búvárkodás, vízen járó labda, no meg persze profi úszásoktatás. Minden vízimádónak kötelező!
  3. Csodák Palotája: a tudomány igen is vagány! Csodálatos élmény rácsodálkozni a természet törvényeire, főleg, ha azokat játékosan szemléltetik. Pár látogatás, és a gyerekek imádni fogják a fizika órákat!
  4. Budapest Bábszínház: A kedves, mókás figurák különböző történetei már páréves korban megszerettetik a színházat a gyerekekkel. Ide biztosan velünk tartanak a nagyszülők is!
  5. Kockapark: több. Százezer. LEGO. Egy. Helyen. Ettől még nekünk is megdobban a szívünk, hát még a lurkóké! Építés, tanulás, ámulás-bámulás, amíg a szem ellát!
  6. Libegő, Normafa és Anna-réti játszótér: egy csodás nap a zöldben! Akár tömegközlekedéssel is könnyedén elérhetjük a Budai-hegyek legnépszerűbb pontjait. Kiváló program az év minden szakában – a legendás rétesező tesztelése kötelező!
  7. Minipolisz: egy mesés hely, ahol a fiúk, lányok teljes mértékben a méreteikre szabott, felépített városban egy időre belebújhatnak a felnőttek bőrébe. Éljen a játszva tanulás!
img

guba.anita

Related posts

Őszi nagytakarítás kisokos

Z, zene: Bizony, senki nem kötelez arra, hogy csendben dolgozz! Mehet a hangszóró az lakás közepére, és indulhat a kedvenc edzős, futós, zúzós vagy bulizós listád! Az ablaktáblák azért ne remegjenek a hangerőtől, de finoman adhatsz neki kakaót. Sőt, ha elkap a ritmus, nyugodtan énekelj, táncolj, ugrálj takarítás közben – a te albérleted a te otthonod, érezd magad jól!

Continue reading
by guba.anita

Albérlet vagy lakásvásárlás

Sok család számára, ahol a csemete most szeptemberben kezdi meg felsőoktatási tanulmányait, bizony fogas kérdés. Ha te is kétségek között őrlődsz, elmondjuk, miért bérlést javasoljuk!

Continue reading
by guba.anita

Relaxálj az erkélyen: extravagáns függő fotel- és hinta inspirációk

Az idei nyár nagy slágere, a függő fotel minket is levett a lábunkról. Igen, tudjuk, soha nem ment ki a divatból, és mindig is ott volt az erkélyeken, de az utóbbi hónapokban egyre több verziójával találkozhattunk.  Mi odáig vagyunk érte, így összegyűjtöttünk pár inspirációt arra az esetre, ha otthonosabbá tennéd az erkélyedet, vagy szeretnél egy kinti olvasó/relax sarkot magadnak.

Continue reading
by guba.anita

Join The Discussion