A koronavírus nyoma a budapesti albérleteken

A koronavírus nyoma a budapesti albérleteken

A világjárvány a magyar főváros kiadó lakás választékán is éreztette hatását. Míg az átlagosan 8%-os árcsökkenés ellenére egyes albérlet típusok forgalma befagyott, addig a Flatco igazán jól teljesített. Mutatjuk, mi történt!

Járvány alatt és után

Amikor beütött a járvány, mi sem tudtuk pontosan, mire számítsunk. Az első változás, amit a turizmus napok alatt való bedőlése után láttunk, az a VI., VII., VIII. kerületekbeli, airbnb-n vagy booking.com-on rövidtávra kiadott lakások azonnali befagyása volt. Míg ezek a rövid távokra bérelhető ingatlanok 2020 februárjáig töretlenül jól teljesítettek, márciustól kezdve egytől egyig üresen álltak – hiszen elsősorban a turistákat szolgálták ki.

A válság beálltát követően ezért egyre több tulajdonos hosszútávú kiadásra állt át, ám a megugró kínálat napok alatt lenyomta az árakat. A helyzet komolyságát mutatja, hogy számos, közepes állagú ingatlanra a csökkentés ellenére, egy hónapos kaucióval sem akadt bérlő. Júniusban már némileg javult a helyzet, és az egyetemisták szeptemberi érkezése is szépíteni fogja a számokat, mi azonban örömmel láttuk, hogy egyre több albérlő másik utat választ.

Reménysugár a válság alatt

Büszkén jelentjük, hogy a saját tulajdonú, több mint 150 lakóingatlant bérbeadó, belsős karbantartó csapattal és ügyfélszolgálattal büszkélkedő Flatco-nál szinte 100%-ban megmaradtak a lakók. Persze mi is komoly visszaesésre számítottunk, azonban bérlőink és mi is kitartottunk! Ha valaki átmenetileg megszorult, segítettünk némi pénzügyi átütemezéssel, ezzel együtt nagyon örülünk, hogy ügyfeleink döntő többsége ragaszkodott megfizethető prémium lakásához.

Azért nálunk is volt néhány hét csend – mégiscsak egy világjárvány tombolt körülöttünk –, de aztán megindult az érdeklődés. Kiderült, hogy a belvárosi airbnb lakások váratlan konkurenciája okozta bénulás nem érte el a város szívétől némileg kijjebb elhelyezkedő, frissen átadott, modern lakóparkokban található ingatlanokat.

Ennek köszönhetően sorban keltek el az áprilisban piacra dobott, okosotthon rendszerrel és légkondicionálóval felszerelt, gépesített, profi lakberendezők által prémium minőségű bútorokkal berendezett lakásaink. Ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint két hónap alatt 30 új bérlővel gyarapodott lakóközösségünk, a Flatcommunity!

Új főbérlő születik

Meggyőződésünk, hogy sikerünkhöz egy másik szempont is hozzájárult. Azt látjuk, folyamatosan nő a természetes személy helyett profi cégtől bérelni kívánó lakáskeresők száma. A járvány ugyanis egy új problémát is a felszínre hozott: a klasszikus, 1-2 lakást kiadó háziurak közül a válság miatt többen eladásra vagy jelentős áremelésre kényszerültek, ami persze egyetlen bérlőnek sem jó. Mi azonban, széles portfóliónkkal és egyedi üzleti modellünkkel a bizonytalan időkben is végig kiszámíthatóak, megbízhatóak tudtunk maradni. Bérlőink pedig szemmel láthatóan értékelték ezt.

Továbbra is azért dolgozunk, hogy az átlagnál alig magasabb árért ajánlhassunk ügyfeleinknek minőségi, modern, gyönyörűen bútorozott megfizethető prémium lakásokat. Nem engedünk a tiszta, érthető formaszerződésből, a transzparens és biztonságos fizetésből, az ugrásra kész ügyfélszolgálatból és a profi karbantartó csapatból sem. Koronavírus ide vagy oda, mi azt szeretnénk, ha bérlőink nálunk nem csak egy lakást, hanem igazi otthont találnának!

img

guba.anita

Related posts

Budapest gyerekekre szabva

Nagyvárosban lakni nem csak a felnőtteknek jó, sőt! Izgalmas kalandok, remek szabadidős programok és végtelennek tűnő játszós délutánok a szomszédban lakó barátokkal – bizony, itt a csemeték is megtalálják számításukat! Megmutatjuk, szerintünk Budapesten miért szuper gyereknek lenni.

Continue reading
by guba.anita

Relaxálj az erkélyen: extravagáns függő fotel- és hinta inspirációk

Az idei nyár nagy slágere, a függő fotel minket is levett a lábunkról. Igen, tudjuk, soha nem ment ki a divatból, és mindig is ott volt az erkélyeken, de az utóbbi hónapokban egyre több verziójával találkozhattunk.  Mi odáig vagyunk érte, így összegyűjtöttünk pár inspirációt arra az esetre, ha otthonosabbá tennéd az erkélyedet, vagy szeretnél egy kinti olvasó/relax sarkot magadnak.

Continue reading
by guba.anita

Liliputtal kerek a City Home világ!

Nagyon fontos számunkra, hogy albérlőinknek a szuper, megfizethető prémium lakáson túl igazi közösségteremtő, családbarát megoldásokat, lehetőségeket is ajánljunk. Éppen ezért örülünk végtelenül, amiért partnereink között köszönthetjük a Liliput Családi Bölcsődét!

Continue reading
by guba.anita

Join The Discussion